7 juli 2021
19:30

Smedby AIS

Referat: Karlslunds IF FK - Smedby AIS

Det blev tyvärr förlust i kvällens hemmamatch i Division 2 Södra Svealand mot Smedby AIS med 0-2 efter 0-1 i halvtid.

Debutanterna fortsätter hagla tätt i årets seriespel. Ikväll var det dags för 19-årige målvakten Oscar Franck att få göra tävlingsdebut i seriespel på seniornivå.

Startelvan:
Oscar Franck
Lukas Julher (ut '46) - Konrad Gustafsson - Helmer Andersson (utv. 67) - Christopher Alp
Dennis Koss - Jonathan Lundberg - Pontus Hatula (ut '63)
Filip Höijer - Linus Lamu - Abdi Sabriye (ut '70)

Avbytare:
Rasmus Forsell, Carl Ekstrand Hamrén, Mattias Lombrant (U19), Sherwan Baderkhan (in '63), Oliver Kåhed (in '46), Benjamin Ibrahimbegovic (U19, in '70), Malïk Mokédé (U19)

Karlslund får ett jätteläge efter bara några minuter men där Höijers skott räddas av målvakten. Efter 12 minuter får Franck presentera sig till seniorfotbollen då han med en fin benparad räddar ett skott från nära håll. Inledningen är rätt jämn, och båda lagen får några bra lägen under den första halvtimmen.

I den 36:e minuten gör Smedby 0-1 efter ett skott centralt. Strax före halvtidspausen är Karlslund nära att kvittera efter fint förarbete av Sabriye, men där Höijers avslut återigen räddas av målvakten.

0-2 kommer i den 60:e minuten och strax därefter blir Andersson målchansutvisad. Det här var helt enkelt en sådan där match där vi inte riktigt hade med oss turen, avsluten och domsluten. Med ett decimerat antal spelare försöker Karlslund komma närmare en reducering, men bollen vill inte in ikväll.

Bara att bryta ihop och komma igen, för nästa match är redan på söndag då vi tar emot Nyköpings BIS på Karlslund Arena med matchstart kl. 16:00.